Bucovina Profundă

17 noiembrie 2010

ATENŢIE LA VACCINAREA ANTIPOLIO !

ATENŢIE LA VACCINAREA ANTIPOLIO !

In România,  campania de vaccinare antipolio în şcoli la elevii de casa a III-a cu vaccin injectabil VPI decurge de cativa ani.

Vaccinurile se fac după cum ştiţi, pe bandă rulantă, după un examen medical superficial, în  mare grabă, să se vaccineze cât mai repede toţi copiii, fără informarea corectă, fără explicaţii.

Cel mai grav însă e faptul că vaccinarea se face FĂRĂ A SE CERE ACORDUL părinţilor, care de multe ori află de vaccinare după ce aceasta a avut loc.

Vaccinul folosit este IMOVAX POLIO de la Sanofi Pasteur, din al cărui prospect voi sublinia unele aspecte îngrijorătoare:

– conţine  trei tipuri de virus poliomielitic inactivat, cultivat pe celule vero (celule care provin din rinichi de maimuţe africane verzi)

– conţine adjuvanţi şi alte componente: 2-fenoxietanol; etanol; aldehidă formică; vitamine; glucoză; polisorbat 80, aminoacizi şi acid clorhidric sau puţin hidroxid de sodiu pentru ajustarea pH-ului

Efecte adverse : edem Quinke, şoc anafilactic la unul din compuşii din vaccin, convulsii asociate sau nu  cu febră în ziua următoare, parestezii în special la membrele inferioare survenite la 2 săptămâni după vaccinare, agitatie, somnolenţă şi iritabilitate  în primele ore după vaccin care regreseaza repede.

Vaccinul antipolio, atât cel oral cât şi cel injectabil, este incriminat ca fiind cancerigen, fiind implicat în în multiple forme de cancer (mezotelioame, limfoame, osteosarcoame etc.)

In prezent, se ştie că inducţia cancerului este un fenomen care porneşte de la o singura celulă şi că o singură unitate functională de ADN străin în genomul celulei-gazdă poate induce transformarea celulară malignă. O confirmare a acestor adevăruri este descoperirea, în anul 1960, a virusului SV40 (Simian Virus 40) în vaccinul anti- polio oral “Sabin”, preparat cu virus viu. Ulterior, s-a descoperit că şi vaccinul anti-polio “Salk” (varianta cu virus inactivat, administrat pe cale injectabilă) este contaminat, deoarece virusul a supravieţuit formaldehidei folosite pentru inactivare.

Cercetătorii americani Sweet şi Hilleman de la Merck Institute for Therapeutic Research, care au făcut descoperirea, afirmă că toate cele 3 tulpini de virus polio vaccinal au fost găsite infestate. Virusul SV 40 provine din rinichiul maimuţei verde din Africa, pe care s-a cultivat, dintotdeauna, vaccinul anti-polio.

Confirmarea rolului oncogen al acestui virus a venit în momentul în care genomul viral SV40 a fost descoperit în tumori maligne diverse ale adulţilor injectaţi cu vaccinul anti-polio în copilarie: mezotelioame, 3 limfoame,18 limfoame non-hodgkiniene, 26 tumori cerebrale, 8 osteosarcoame, 6 tumori maxilo-faciale.

“Virusurile ascunse”, cum au fost denumite, au o particularitate care explică şi numele lor: deşi creează distrucţie marcată in vitro şi in vivo, ele nu sunt recunoscute de sistemul imunitar uman, deoarece nu au în structura lor antigenele critice necesare pentru identificare. Ele determina, astfel, boli grave, trenante, ale sistemului nervos central si periferic, frecvent cu sfărşit letal. Cercetătorul care le-a descoperit afirmă că ele pot fi considerate “o arma biologică a naturii”, deoarece pot îmbrăca forme structurale diferite, dar îşi păstrează capacitatea de a se include în celula nervoasă şi de a o distruge.
Actul vaccinării trebuie înţeles, în ultimă instanţă, ca un act de introducere de material genetic străin direct în fluxul sanguin. Campaniile de vaccinare în masa au avut un impact covârşitor asupra populaţei, în sensul că au condus, pe termen lung, la mutaţii genetice imprevizibile şi la alterarea în sens negativ a codului genetic uman. Legătura dintre mutaţiile genetice şi oncogeneza la om a fost demonstrată ştiinţific, iar creşterea incidenţei şi mortalităţii prin cancer este o realitate a zilelor noastre.
Pe de alta parte, aparitia virusurilor atipice, nemaiintalnite pana acum, legate de contaminarea vaccinurilor, arata ca, in momentul in care orice material biologic este introdus direct in curentul sanguin, posibilitatile de contaminare sunt practic nelimitate si imposibil de controlat la nivelul stiintei actuale. (Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România)

dr.Mircea Puşcaşu

٭ Citiţi şi aceste articole despre poliomielită şi despre vaccinul antipolio:

٭  Pentru a refuza vaccinarea, parintii trebuie doar sa-si manifeste in scris dezacordul. Iata un posibil model de declaratie ce se adreseaza medicului scolar:

DECLARAŢIE

Subsemnaţii

………………………………………………………, născută la …………………, domiciliat în ……………………….., CNP: ……………………………………………. şi

………………………………………………………, născută la …………………, domiciliat în ……………………….., CNP: …………………………………………….

în calitate de părinţi ai copilului ……………………………………………………….., elev la şcoala dumneavoastră,

Suntem pe deplin informaţi asupra riscurilor administrării, cât şi neadministrării vaccinurilor asupra copilului nostru, motiv pentru care vă facem cunoscută decizia noastră fermă conform căreia NU SUNTEM DE ACORD cu administrarea asupra acestuia a vaccinului antipoliomielitic şi a niciunui alt vaccin.

Refuzul nostru expres pe propria răspundere, astfel exprimat în scris, este un drept conferit în baza articolului 13 din Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturile pacientului.

În spiritul respectării legislaţiei din domeniu, personalului medical îi este opozabilă îndeplinirea – în caz contrar cu riscul sancţiunilor – a prevederilor Legii nr. 649/20.11.2001 pentru aprobarea Ordonanţei de Guvern nr. 53/30.01.2000 (art.1 alin.1 privind obligaţia asigurării vaccinării corecte a copiilor), inclusiv cu informarea părinţilor asupra caracterului non-obligatoriu al acestor vaccinuri, conform Anexei aceluiaşi act normativ (privind schema de vaccinare recomandată pentru copii).

DATA: .                                               SEMNĂTURI:

Vedeti si :

Reclame

17 comentarii »

 1. […] ATENŢIE, ÎNCEPE VACCINAREA ANTIPOLIO ! […]

  Apreciază

  Pingback de ATENŢIE, ÎNCEPE VACCINAREA ANTIPOLIO! « Saccsiv's Weblog — 17 noiembrie 2010 @ 07:29 | Răspunde

 2. Sinodului Permanent al Greciei:”Cardul cetateanului” nu trebuie sa contina sub nici o forma, in mod vizibil sau invizibil, numarul 666.
  http://graiulortodox.wordpress.com/

  Apreciază

  Comentariu de danielterpea — 18 noiembrie 2010 @ 16:11 | Răspunde

 3. […] sursa: Bucovina Profundă […]

  Apreciază

  Pingback de ATENŢIE, ÎNCEPE VACCINAREA ANTIPOLIO ! | AlterMedia România (fondată 2002) — 18 noiembrie 2010 @ 20:03 | Răspunde

 4. […] bani [milioane de dolari] necesari pentru a eradica poliomielita(nn. nu intamplator la noi are loc campania de vaccinare impotriva poliomelitei). Componenta financiara face diferenta. […]

  Apreciază

  Pingback de Bill Gates dezvaluie o alta metoda de control a cresterii populatiei: inregistrarea pe mobil a fiecarei nasteri pentru a asigura vaccinarea. Se incepe cu poliomelita « † Apologeticum — 24 noiembrie 2010 @ 02:00 | Răspunde

 5. e bun sau nu e bun acest vaccin antipolio………….?????????????/ dupa cate vad vaccinul pare a fi fost gasit infectat.vad ca a fost incriminat a fi cancerigeen….in multiple forme de cancer,,mezotelioame,,limfoame,,osteosarcoame…este mult prea periculos sa incercam un vaccin,, atata timp cat nu se stie nimic sigur .. prob interesul e sa se vanda in scoli ca respectivi ,,,sa isi ingroase conturile bancare…..etc….nu am incredere in asa ceva . si in afara de asta te supui la multe riscuri….se introduce un material genetic strain in fluxul sanguin . de ce ??companiile de vaccinari ,in masa au avut un impact covarsitor, asupra populatiei in sensul ca sau produs diferite mutatii genetice .cred ca nu siar dori nimeni acest lucru . vb dupa ce scrie mai sus . e alegerea fiecarui parinte de a hotara sa faca sau sa nu faca accest vaccin . dar documentativa inainte si dupa veti hotara ceia ce veti intelege…..

  Apreciază

  Comentariu de costi — 31 ianuarie 2012 @ 09:19 | Răspunde

 6. Nu am incredere in acceste vacinuri ,si in plus fetita mea este alergica la multe necunoscute ,nu pot sa risc .Copii de romi???? ei ce fac?? nu se vaccineaza ,si?? nu au probleme de nici un fel.

  Apreciază

  Comentariu de melania ochis — 11 octombrie 2012 @ 20:13 | Răspunde

 7. eu fac vacinul asta

  Apreciază

  Comentariu de maria — 30 octombrie 2012 @ 21:06 | Răspunde

  • Pai de ce?
   Nu mai este polio in Romania de dinainte de ’96.
   Treaba ta.

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 31 octombrie 2012 @ 00:05 | Răspunde

   • cititi articolasul asta si pe urma trageti concluziile in cunostinta de cauza, nu dupa ce se trunchiaza informatia 😀
    http://www.viata-medicala.ro/Cronologia-eradic%C4%83rii-poliomielitei-in-Romania.html*articleID_5574-dArt.html

    Apreciază

    Comentariu de mutulica — 5 decembrie 2013 @ 08:27 | Răspunde

    • Articolul de pe blog este de interes general , de popularizare, este un manifest, un flayer, are un limbaj simplu , pe intelesul tuturor.
     Articolul din link, din Viata Medicala, este foarte bun, este un articol de specialitate, complex. Spicuim din el idei in acord cu cele ce credem si noi despre subiect:

     – „Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a sărbătorit, la 21 iunie 2012, la Copenhaga, zece ani de când Regiunea OMS Europa (53 de ţări) a fost certificată „liberă de poliomielită“”
     – „unui caz de poliomielită cu paralizie îi corespund cel puţin 200 de cazuri de infecţii polio fără paralizie”
     – „VPO ridică probleme legate de potenţialul reversiei la neurovirulenţă”
     – „După introducerea vaccinării cu VPO la nivel global, au apărut cazurile de poliomielită asociată vaccinării (PPAV), ca urmare a reversiei atenuării virale, ce se poate observa la subiecţii vaccinaţi – recipienţii de vaccin (debut în 30 de zile de la vaccinare) sau la contacţii acestora, neimunizaţi (debut în 60 de zile).”
     – „din cele 1.003 cazuri de paralizie polio asociată cu vaccinarea (PPAV), raportate în perioada 1970–1984, din 13 ţări, 470 de cazuri (47%) proveneau din România.” – (!!! Deci in Romania in 14 ani au fost 470 de copii care au facut poliomielita de la vaccin !!! Si astea au fost doar cazurile raportate, scapate cenzurii de partid…)
     -„Un alt studiu efectuat în România a arătat că, din totalul celor 622 de cazuri de poliomielită raportate în perioada 1970–1994, 372 de cazuri (60%) au fost cazuri de paralizie polio asociată cu vaccinarea (PPAV), media anuală fiind de 15 cazuri de PPAV” – ( Adica in Romania din 1970 pana in 1994, 60% din copiii cu poliomielita au luat-o din vaccinuri !!!)
     – „După 1995, odată cu introducerea VPI pentru vaccinarea copi¬ilor, frecvenţa apariţiei cazurilor de poliomielită paralitică aso¬ciată vaccinării a fost în medie de un caz pe an” – (Deci si VPI poate induce polio postvaccinala!!! Nu stiam. Asta da informatie!)
     – „În ultimii ani, s-a demonstrat posibilitatea apariţiei tulpinilor derivate din vaccinul polio (VDPV), acele tulpini care prezintă mai mult de 1% mutaţii la nivelul regiunii genomului care codifică proteina capsidală VP1 în comparaţie cu tulpina Sabin, homotipică originală. Serotipurile Sabin 2 şi 3 rever¬sează mai uşor la fenotipul neurovirulent în comparaţie cu serotipul 1; niciun serotip nu este genetic stabil.
     – Se discuta despre „renunţarea definitivă la orice tip de vaccinare antipolio” la nivel global. – (Bravo!)

     Multumesc pentru link ! Foarte bun articolul.
     Cele bune!

     Apreciază

     Comentariu de Mircea Puşcaşu — 6 decembrie 2013 @ 20:20

 8. lamuriti-ma,va rog frumos,pt ce ,exact,se face acest vaccin? multumesc

  Apreciază

  Comentariu de mihaela — 16 noiembrie 2012 @ 16:40 | Răspunde

  • Pentru a nu face boala care se numeste poliomielita si afecteaza sistemul nervos central, afecteaza in principal picioarele, copii care fac boala ajung schiopi.

   Apreciază

   Comentariu de ilia — 21 decembrie 2016 @ 06:47 | Răspunde

 9. eu nu-mi las fetita sa fie vaccinata este prea riscant

  Apreciază

  Comentariu de lacrimioara — 22 noiembrie 2012 @ 14:25 | Răspunde

 10. Doamne ajuta!

  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ref la vaccinarea antipolio.
  Am citit In cartea D-nei Christea Todea Gross ca vaccinul antipolia oral, cel care se administreaza acum, la 6 ani, contine virusul activ iar recipientii sunt contagiosi timp de pana la 6 saptamani.
  Eu am refuzat vaccinarea…nu mi-am vaccinat copiii (am trei) si nici nu am de gand s-o fac deoarece aceasta decizie am luat-o in cunostinta de cauza…dar nu stiu ce sa fac in aceasta situatie. Ce ma sfatuiti?
  Multumesc

  Apreciază

  Comentariu de denisa — 17 noiembrie 2014 @ 10:08 | Răspunde

 11. Va rog sa cautati pe wikipedia cuvantul „IRON LUNG”. NU va vaccinati copii. Vom si mai putini prost pe planeta.

  Apreciază

  Comentariu de John West — 9 februarie 2018 @ 16:38 | Răspunde

  • Ce nu stiati despre vaccinuri si poliomielită:

   – forme clinice de poliomielită: 1. asimptomatică, fara simptome (90-95%), 2. poliomielita abortivă, boală minoră fără simptome neurologice (4-8%) si 3. poliomielita paralitică propriuzisa (0.1-2%)

   – in Romania poliomielita este eradicata complet din 1996, ultimile cazuri, doar 8 la numar s-au inregistrat in 1995 si toate au fost cu tulpina vaccinala, ca urmare a vaccinului oral (VPO)

   – desi boala eradicata, fara niciun caz din ’96 pana in 2009 s-a vaccinat cu VPO, vaccin viu atenuat cu rata mare de infectare postvaccinala cu poliomielita, din 2009 s-a trecut pe vaccinul injectabil (VPI) si el cu foarte multe probleme si efecte adverse severe

   – azi desi boala este eradicata de 16 ani, fiecare copil nascut la noi este presat sa se vaccineze antipolio de nu mai putin de 5 ori, dintre care 4 vaccinari pana la un an (la 2, 4, 6, 12 luni si la 9 ani)

   – o statistica din 2001 din SUA arata ca incidenţa poliomielitei postvaccinale este de 10 mai mare decât cea a poliomielitei cu virus sălbatic

   – se credea ca vaccinul anti-poliomielita Salk a determinat oprirea epidemiei de poliomielita care a afectat copiii americani in anii 1940 si 1950. Daca este asa, de ce epidemia de poliomielita s-a oprit, de asemenea, si in Europa, unde vaccinul anti-polio nu a fost folosit extensiv ?

   O intrebare si mai relevanta: de ce vaccinul cu virus Sabin este inca administrat copiilor cand dr. Jonas Salk arata ca vaccinul cu tulpina Sabin este cel care cauzeaza in prezent cele mai multe cazuri de poliomielita la copii ? Continuarea vaccinarii fortate a copiilor cu acest vaccin este o practica medicala irationala care confirma parerea mea ca medicii repeta cu consecventa greselile.

   Situatia este similara cu incapatanarea lumii medicale de a renunta la vaccinarea anti-variolica la 3 decenii (!) dupa disparitia bolii, cand vaccinul ramasese singura sursa de contaminare si deces prin variola.

   Incredibil acest fapt ! Timp de 30 ani, copiii au murit din cauza vaccinului anti-variola, desi nu mai erau amenintati de boala naturala.

   https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2012/05/13/poliomielita-ce-nu-stiati-despre-vaccinuri/

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 9 februarie 2018 @ 21:20 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un sit web WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: