Bucovina Profundă

4 februarie 2011

ÎPS Iustinian: “Clujul trebuie să îşi apere mitropolia, Bartolomeu trebuie canonizat”

Filed under: articol,România Profundă — Mircea Puşcaşu @ 00:39

Din articolul ÎPS Iustinian: “Clujul trebuie să îşi apere mitropolia, Bartolomeu trebuie canonizat”:

“IPS Bartolomeu a fost foarte important. A avut o importanţă uriaşă. Am avut o singură inimă în două trupuri, a fost fratele meu. Raiul este deschis pentru el şi el va deschide raiul pentru toţi clujenii. I-a iubit pe clujeni, iar Clujul este una dintre localităţile care trebuie să îşi apere mitropolia. Bartolomeu este un om care merită să fie trecut în rândul sfinţilor”, a declarat IPS Iustinian. Întrebat despre posibilitatea ca Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului să se unească cu cea a Sibiului, IPS Iustinian crede că există doar o singură capitală a Ardealului. “Mitropolia Clujului nu este în nici un pericol pentru că aici există un popor care îşi apără patrimoniul. Nu se va ajunge la nimic. Nu poţi muta din casă în tindă. Capitala Ardealului este Clujul”, a afirmat ierarhul, care nu a vrut să nominalizeze persoana care ar urma să îi ia locul lui IPS Bartolomeu în fruntea mitropoliei clujene. “Buni sunt toţi. Ultimul credincios din biserica noastră e bun de mitropolit. Pentru mine şi ultimul credincios din România merită cât un vlădic (episcop – n. red.). Oamenii sunt oameni. Să vă mândriţi că sunteţi români şi ortodocşi”, a mai spus episcopul Maramureşului.

Despre cei care au spus că Mitropolia Clujului riscă să fie desfiinţată IPS Iustinian crede că vorbesc fără rost. “Unde-i nuntă e vorbă multă. Chemaţii şi nechemaţii se află în treabă să vorbească, îşi apără ambiţiile individuale care nu au nici o importanţă pentru ţară şi pentru Biserica ortodoxă”, a explicat arhiereul. El a fost episcop în cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. “Am slujit aici la catedrală timp de 17 ani în vremurile grele. Îmi pare bine că am ajuns aici să îmi iau rămas bun, să mă întâlnesc cu Bartolomeu. Ne-am întâlnit duminică noaptea în vis. Am avut un vis extraordinar cu Bartolomeu, pe care l-am trecut în caietele unde îmi fac însemnările”, a adăugat IPS Iustinian. El a lăudat cetăţenii Clujului. “Binecuvântez populaţia din Cluj pentru că este de o mare nobleţe. Clujul este înnobilat prin tineret. Aici sunt cele mai importante facultăţi, cele mai importante spitale şi medici, cei mai buni credincioşi. Asta e o localitate care are un destin deosebit în viitorul României”, a mai spus ierarhul, care a precizat că în urma lui IPS Bartolomeu nu va rămâne un gol. “Nu e deloc gol. Golul e împlinit. Dumnezeu are grijă. «Rupi din codru o rămurică, ce-i pasă codrului de ea, ce-i pasă lumii de viaţa mea», zicea Coşbuc”, a amintit ierarhul.

Reclame

Un comentariu »

 1. http://www.petitieonline.ro/petitie/papa_nu_are_ce_cauta_in_romania_-p66477055.html

  De ce spunem NU venirii papei in Romania!
  Marturisirea este mantuitoare, ca fii ai Bisericii, clerici si laici putem sa marturisim Adevarul, care este Hristos! Orice diplomatie cade in fata Adevarului!

  1. SE CREAZA CONFUZIE SI MULTI DINTRE ORTODOCSI VOR CREDE CA BISERICA ORTODOXA SI PAPISTASII AR FI O BISERICA, IN TIMP CE
  BISERICA ESTE UNA SI ANUME CEA ORTODOXA.
  CEI CARE AU AFIRMAT TEORIA RAMURILOR SUNT ANATEMATIZATI DE SINODUL BISERICII RUSE DIN EXIL ANATEMA PRELUATA SI DE BISERICA RUSIEI SI PRIN URMARE DE BISERICA ORTODOXA IN PLENITUDINEA EI.

  2. PAPA ESTE ERETIC SI ACEASTA O SPUN TOTI SFINTII SI SINOADELE ECUMENICE SI LOCALE: SINODUL 2 ECUMENIC (vezi Filioque), SINODUL PATRIARHULUI FOTIE,SINODUL ANTIUNIONIST AL SF MARCU EUGENICUL, SINOADELE ISIHASTE ALE SF GRIGORIE PALAMA-NUMITE IMPREUNA SINODUL AL 8 LEA ECUMENIC DUPA CUM SPUNE ROMANIDIS, PR GHEORGHIOS METALLINOS, PR THEODOROS ZISIS, TELENGHIDIS SI ALTI TEOLOGI CONTEMPORANI.

  3 NU SE CUVINE CA ORTODOCSII SI ERETICII PAPISTASI SA SE ADUNE IN LACASURI DE CULT IMPREUNA, CONFORM TUTUROR CANOANELOR BISERICII

  4 PAPA VINE CA SEF AL EREZIEI CATOLICE SI E PRIMIT CA EPISCOP CANONIC AL ROMEI CU SUCCESIUNE APOSTOLICA DE CATRE PATRIARHIA ROMANA, CEEA CE ESTE BLASFEMIE, PENTRU CA PAPISTASII ODATA CE AU INTRAT IN EREZIE AU PIERDUT SI SUCCESIUNEA APOSTOLICA SI EPISCOPIA ROMEI!

  5. SUNTEM DE ACORD CA PAPA SA VINA CA SIMPLU VIZITATOR SAU CA SEF DE STAT DAR SA NU FIE PRIMIT LA SFINTELE SLUJBE IN BISERICILE ORTODOXE SI NICI VREUN IERARH AL B.O.R. SA PARTICIPE LA MESA PAPISTASA !

  6. PARINTELE DUMITRU STANILOAIE AFIRMA IN DOGMATICA CUM CA PAPISTASII SE INCHINA LA ALT DUMNEZEU DECAT CRESTINII ORTODOCSI, SI ANUME UN DUMNEZEU IN SENS BUDIST, DUMNEZEUL NIRVANIC IMPERSONAL.
  PRIN EREZIA FILIOQUE DESFIINTAND PERSOANELE SFINTEI SI DE VIATA FACATOAREI TREIMI!

  RESPECTAM PE CREDINCIOSII PAPISTASI SI PE PAPA SI LE DORIM INTOARCERE GRABNICA LA BISERICA CEA UNA, ADICA CEA ORTODOXA PRIN BOTEZ, MIRUNGERE , SFANTA IMPARTASANIE SI CELOR NUMITI CLERICI DINTRE EI HIROTONIE ORTODOXA. ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU!

  Apreciază

  Comentariu de Pr Timotei — 6 februarie 2011 @ 01:02 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un sit web WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: