Bucovina Profundă

13 mai 2012

Poliomielita. Ce nu stiati despre vaccinuri

Filed under: antivaccin,bioetica,Poliomielita,pro-vita — Mircea Puşcaşu @ 19:32
Tags: , , , ,

Poliomielita

Ce nu stiati despre vaccinuri

– forme clinice de poliomielită:   1. asimptomatică, fara simptome (90-95%)  2. poliomielita abortivă, boală minoră fără simptome neurologice (4-8%) si    3. poliomielita paralitică propriuzisa (0.1-2%)

– in Romania poliomielita este eradicata complet din 1996, ultimile cazuri, doar 8 la numar s-au inregistrat in 1995 si toate au fost cu tulpina vaccinala, ca urmare a vaccinului oral (VPO)

– desi boala eradicata, fara niciun caz din ’96 pana in 2009 s-a vaccinat cu VPO, vaccin viu atenuat cu rata mare de infectare postvaccinala cu poliomielita, din 2009 s-a trecut pe vaccinul injectabil (VPI) si el cu foarte multe probleme si efecte adverse severe

– azi desi boala este eradicata de 16 ani, fiecare copil nascut la noi este presat sa se vaccineze antipolio de nu mai putin de 5 ori, dintre care 4 vaccinari pana la un an (la 2, 4, 6, 12 luni si la 9 ani)

– o statistica din 2001 din SUA arata ca incidenţa poliomielitei postvaccinale este de 10 mai mare decât cea a poliomielitei cu virus sălbatic

– se credea ca vaccinul anti-poliomielita Salk a determinat oprirea epidemiei de poliomielita care a afectat copiii americani in anii 1940 si 1950. Daca este asa, de ce epidemia de poliomielita s-a oprit, de asemenea, si in Europa, unde vaccinul anti-polio nu a fost folosit extensiv ?

O intrebare si mai relevanta: de ce vaccinul cu virus Sabin este inca administrat copiilor cand dr. Jonas Salk  arata ca vaccinul cu tulpina Sabin este cel care cauzeaza in prezent cele mai multe cazuri de poliomielita la copii ? Continuarea vaccinarii fortate a copiilor cu acest vaccin este o practica medicala irationala care confirma parerea mea ca medicii repeta cu consecventa greselile.

Situatia este similara cu incapatanarea lumii medicale de a renunta la vaccinarea anti-variolica la 3 decenii (!) dupa disparitia bolii, cand vaccinul ramasese singura sursa de contaminare si deces prin variola.

Incredibil acest fapt ! Timp de 30 ani, copiii au murit din cauza vaccinului anti-variola, desi nu mai erau amenintati de boala naturala.

dr.  Mircea Puscasu

Alte articole conexe:

About these ads

12 comentarii »

 1. […] Poliomielita. Ce nu stiati despre vaccinuri […]

  Pingback prin ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (14.05.2012) « Saccsiv's Weblog — 14 mai 2012 @ 19:04 | Răspunde

 2. Poliomielita nu a fost eradicata. Este vorba de un un virus agresiv (cu sechele invalidante). In contextul unei diminuari a imunitatii dobandite, un singur caz este capabil sa induca o aparitia unei epidemii cu efecte dezastroase. Un misionar ortodox, parintele Temistocle Adamopoulos se ocupa in Sierra Leone de copii (nevaccinati) invalidati de poliomielita. http://pk4a.com/pk4a-blog/about-sierra-leone/

  Comentariu prin Nae — 14 mai 2012 @ 21:44 | Răspunde

  • Draga Nae,
   Sa nu incurcam lucrurile. In Romania poliomielita este eradicata complet din ’96, ultimile 8 cazuri s-au inregistrat in 1995 si toate au fost cu tulpina vaccinala, ca urmare a vaccinului anti-polio oral.
   In Sierra Leone lucrurile, probabil stau altfel.
   Doamne ajuta!

   Comentariu prin Mircea Puşcaşu — 15 mai 2012 @ 00:42 | Răspunde

   • Pai nu le incurcam. Daca apare un purtator asimptomatic din Sierra Leone prin Otopeni ne infecteaza rapid pe toti si sa vedem atunci cum mai controlam raspandirea virusului, nefiind vaccinati. Nu e ca si cum ar veni cineva cu malarie, ca nu avem anofeli sa ne inoculeze. Problema e ca lumea de azi nu e izolata, Romania este tranzitata zilnic de persoane din tarile endemice, unii dintre ei stabilindu-se si pe aici (de ex. refugiati). Din pacate mai avem pana la eradicarea completa a poliomielitei in lume. Multumesc de raspuns.

    Comentariu prin Nae — 15 mai 2012 @ 13:11 | Răspunde

 3. si e o solutie sa ne expunem la boli autoimune doar pentru ca ar putea sa apara un purtator pe Otopeni?

  Comentariu prin bona — 15 mai 2012 @ 14:12 | Răspunde

  • Pai apare sigur si nu doar la Otopeni. Romania nu e inconjurata de un vas de sticla izolator. In lipsa vaccinarii, virusul se raspandeste foarte repede. A se vedea tarile africane, unde lumea nu se vaccineaza. Faptul ca populatia Romaniei e vaccinata de ani buni a facut sa uitam ce inseamna flagelul poliomielitei. Intrebati-va parintii si bunicii. Expunerea la bolile autoimune este reala, dar sunt mult mai rare. 1-2% paralizie din cauza bolii inseamna f mult. Eu cred ca e o solutie, dar cred ca cine nu vrea sa se vaccineze, nu trebuie obligat. E libertatea fiecaruia ce face cu sanatatea lui, in fond.

   Comentariu prin Nae — 16 mai 2012 @ 19:12 | Răspunde

 4. […] Poliomielita. Ce nu stiati despre vaccinuri […]

  Pingback prin ATENŢIE LA VACCINAREA ANTIPOLIO ! « Bucovina Profundă — 31 octombrie 2012 @ 00:16 | Răspunde

 5. Din cauza ca nu este eradicata la nivel mondial se fac in continuare imunizari. De exemplu a fost o alerta in 2010 – http://www.ziare.com/stiri/prim-ajutor/ministerul-sanatatii-in-alerta-dupa-epidemia-de-poliomielita-din-tadjikistan-1016899

  Alerta este grava deoarece poliomelita este o boala care lasa multe sechele, paralizie si moarte.

  Pe de alta parte sunteti de acord ca vaccinarea poate produce eradicarea unei boli. Vaccinarea a salvat si salveaza milioane de vieti.

  Comentariu prin Simona — 5 noiembrie 2012 @ 19:54 | Răspunde

  • @ Simona

   Ministerul Sanatatii trebuie sa se ingrijoreze ca incepem sa semanam Tadjikistanul. :)
   Stiri dintr-astea de “senzatie” sunt din ratiuni de marketing mediatic si PR farmaceutic. Ei stiu ca lumea e sperioasa si needucata. Tot prin mass-media se declanseaza si epidemii de manipulare porcina sau aviara.
   Poliomielita se transmite pe cale fecal-orala, este o boala a mizeriei, a lipsei de igiena, a conditilor insalubre de locuit, a alimentatiei mizerabile nutritiv si sanitar.
   90-95% din cazurile de poliomielita sunt asimptomatice, fara sechele, fara complicatii.
   Doar 0.1-2% din cazuri iau forma paralitica. Forma paralitica presupune un sistem imunitar deranjat sau slabit.
   Vaccinul oral antipolio (VPO) a fost si este una din sursele principale de poliomielita, in special in tarile cu educatie igienica si conditii igienice de trai (apa curenta, sapun, educatie).
   In Romania ultimile cazuri au fost in 1996, 8 la numar, TOATE cu tulpina vaccinala VPO. (!!!)
   Vaccinarile NU au redus epidemiile, ci au creeat noi patologii, mult mai grave decat bolile de care ne-au pacalit ca vor sa ne apere.

   In rest, numai de bine.

   Comentariu prin Mircea Puşcaşu — 9 noiembrie 2012 @ 15:19 | Răspunde

 6. foarte interesant,si felicitari pentru articol!

  Comentariu prin Sef Publicatie Puscasu Vlad — 25 noiembrie 2012 @ 19:57 | Răspunde

 7. in belgia,este singurul vaccin la care medicii insista. Pt ca sunt multe pers. care vin din China, Siera Leone, Angola, dar si alte tari, tari unde incidenta bolii este inca mara, tari cu probleme de alimentatie.
  Pt TBC, vaccinarea se face ca si in Fr: pt persoanele cu risc ( cadrele medicale care lucreaza in spitale de profil) dar fac o testare de anticorpi inainte,

  Comentariu prin arakelian — 26 februarie 2013 @ 15:12 | Răspunde

 8. Vaccinurile au numeroase efecte adverse şi multe din ele apar după mult timp.Din păcate se fac presiuni directe şi indirecte asupra părinţilor,iar unele cabinete şcolare omit să le ceară acordul,iar când îl cer nu vorbesc despre efectele secundare ci numai despre avantaje.Eu sunt dintre cei care refuză din start vaccinarea copilului,şi am pus în vedere acest lucru atât dirigintei, cât şi la cabinetul şcolar,şi nimeni nu a zis nimic.

  Comentariu prin nae — 23 decembrie 2014 @ 13:45 | Răspunde


Feed RSS pentru acest post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

The Rubric Theme. Create a free website or blog at WordPress.com.

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,176 other followers

%d bloggers like this: