Bucovina Profundă

23 mai 2012

Mănăstirea Poarta Albă în cinstea Martirilor de la Canal

Filed under: apologetica,lupta impotriva uitarii,sfintii inchisorilor — Mircea Puşcaşu @ 11:48
Tags:

Mănăstirea Poarta Albă

în cinstea Martirilor de la Canal

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sustine miercuri, 23 mai, de la ora 10.00, o conferinta de presa prilejuita de lansarea proiectului construirii Manastirii de la Poarta Alba. Manastirea va fi inchinata memoriei martirilor, detinuti politici, morti la construirea Canalului Dunare – Marea Neagra, mai ales in perioada 1949 – 1953.

Din arhivele pastrate, reiese ca la construirea Canalului, in perioada celor patru ani au muncit peste 30.000 de detinuti politici, iar in mod oficial au fost inregistrate peste 2.000 de decese din randul acestor detinuti obigati sa munceasca aici. Desigur, numarul celor disparuti in aceasta perioada este cu mult mai mare.

Poarta Alba a fost principala colonie a detinutilor dintre cele 14 care erau pe tot traseul canalului. In mod constant, aici erau circa 12.000 de detinuti care munceau in conditii inumane.

Mai multe imagini:

Conferinta de presa va fi sustinuta la Palatul Arhiepiscopiei Tomisului de IPS Teodosie si de dl. Paul Andreescu, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania – Filiala Constanta. Cu acest prilej vor fi prezentate si primele imagini ale machetei viitoarei manastiri.

Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

sursa: apologeticum

Reclame

3 comentarii »

 1. Un pic cam tarziu!
  Nu ma refer la trecerea a peste 50 de ani, ci ca anul trecut ar fi fost o excelenta initiativa ridicarea acestea manastiri.
  Dar acum?
  A revenit la putere pedesereul, adica exact urmasii si succesorii celor care iau intemnita si exterminat pe detinutii politici.

  Cum or sa fie cei din sleahta Necuratului de acord cu o manastire?!

  Apreciază

  Comentariu de Cristian Ioan — 28 mai 2012 @ 20:17 | Răspunde

  • TOATE partidele de azi ce au trecut pe la putere sunt ilegitime. Personal consider Guvernul din exil de la Viena, guvern de uniune nationala, facut de Horia Sima, ultimul guvern legitim al Romaniei. Legitime au fost si revoltele anti comuniste din dec.89 si continuate in Piata Universitatii, pana la inabusirea lor violenta.
   Manastirea de la Poarta Alba ca si cea de la Aiud (dar si multe altele din tara) sunt initiative ale parintelui Iustin Parvu de la Petru Voda care a trecut prin temnite 20 de ani pentru idealurile spirituale ale generatiei sale. Unde initiativele parintelui au gasit ecouri, acolo au rasarit manastiri(vreo 40 zic unii) spre zidirea duhovniceasca a neamului nostru.

   Apreciază

   Comentariu de Mircea Puşcaşu — 28 mai 2012 @ 23:11 | Răspunde

 2. sa multumim bunului Dumnezeu ca ne-a blagoslovit cu preoti adevarati ,pastori ai turmei lui Hristos,precum parintele Iustin,parinte si roman care ne umple de emotia bucuriei si mindriei de a fi dreptmaritor crestin roman,DOAMNE MARIRE Tie!

  Apreciază

  Comentariu de MIRELA — 7 iunie 2012 @ 23:51 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un sit web WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: