Prof. VANIA ATUDOREI, Montréal, Canada:

Zeci de nou-nascuti din Romania imbolnaviti de un vaccin

Unii specialisti dintre cei care s-au opus si-au pierdut intre timp posturile, deoarece din nefericire in Romania numirile pe posturi in Ministere sunt facute pe criterii politice.

Ministerul Sănătăţii din Romania a oprit joi 22 noiembrie VANIA ATUDOREI: Zeci de nou-nascuti din Romania imbolnaviti de un vaccin 2012, vaccinarea  nou-născuţilor împotriva tuberculozei, după ce zeci de copii intre doua si patru luni au fost internaţi în spitale cu reacţii adverse grave inclusiv imbolnaviri de tuberculoza ganglionara ce necesita tratamente cu antibiotice impotriva tubeculozei si chiar chirurgii, ceea ce demonstreaza ca bacilul utilizat la fabricarea vaccinului in Danemarca la Statens Serums Institute din Copenhaga fondat in 1902, nu a fost suficient neutralizat si ca este activ si patogen. Medicii romani recunosc ca  ca acest vaccin de import provoaca  reactii mult mai severe fata de cel care se producea in trecut la „Institutul Cantacuzino” din Bucuresti.

O simpla cercetare competenta ar fi permis autoritatilor din Romania sa vada ca astfel de situatii au existat inca din 2005 – 2006 in Franta unde au fost semnalate numai intr-un an si jumatate 500 de reactii adverse, si unde comitetul national de Farmacovigilenta a facut o ancheta si a decis ca din anul 2007 aceasta vaccinare sa nu mai fie obligatorie ca de altfel in marea majoritate a tarilor civilizate . […]

Romania este pe primul loc in UE ca numar de cazuri de imbolnaviri si decese din cauza tuberculozei pe an.

Cu toate acestea, unele persoane de decizie insistau ca aceste doze sa fie vindute si utilizate mai ales ca situatia lor financiara a Institutului este dezastruoasa, iar banii incasati pt aceste doze ar fi fost „o gura de oxigen” pentru Institut, chiar dacă puneau in pericol viața sau sănătatea a 400.000 de copii nou-nascuti.

Unii specialisti dintre cei care s-au opus si-au pierdut intre timp posturile, deoarece din nefericire in Romania numirile pe posturi in Ministere la Guvern sunt facute pe criterii politice.

Convorbirile telefonice dintre inaltii functionari sunt interceptate si supravegheate deoarece ei primesc si utilizeaza telefoane de serviciu.

Un inalt functionar din Minister a fost chiar contactat  de fostul Ministru al Sanatatii Vasile Cepoi care i-a spus: „Am presiuni politice foarte mari ca sa te dau afara din functia pe care o ai si sa te inlocuiesc cu un om al Partidului de la putere”.

Situația creata de noul  vaccin din import se încadrează in același tablou, trist si penibil, dintr-o tara in care unele decizii importante privind sanatatea publica se iau pe baza de sfori politice si interese personale profitabile pentru unii indivizi de tip mafiot si nu pe considerente stiintifice si de reala competenta iar schimbarea directorilor la fiecare citeva luni in functie de cum bate vintul in Parlament si in Senatul Romaniei si in functie partidele politice de la putere creeaza haos si instabilitate, situatie inaceptabila pentru o tara a Uniunii Europene in secolul XXI.
 

Prof. Vania Atudorei, Montréal, Canada

sursa: stiri.botosani.ro

5 răspunsuri la „Prof. VANIA ATUDOREI: Zeci de nou-nascuti din Romania imbolnaviti de un vaccin. Presiunile politice”

  1. Felicitari dna doctor ptr. curajul de a spune adevarul si ptr. profesionalismul,daruirea,verticalitatea,ce sunt proprii OMULUI aflat in slujba semenului!V-am citit cartea bine documentata si am fost impresionata de cele aflate.Ati reusit in ceea ce ma priveste o mare schimbare de paradigma.Va multumesc!

    Apreciază

  2. Cartea d-nei Gross ar trebui predata in scoli si in universitatile de medicina !!

    Apreciază

  3. Cartea D-nei GRoss ar trebui predata in scoli si, mai ales, in universitatile de medicina ! Am mai citit o carte foarte buna in acest sens: ” Vaccinarea , eroarea medicala a sec. XX de Louis de Brouwer .

    Apreciază

  4. Da, asa e, Cartea ar trebui predata in scoli, insa Oculta nu ar dori asa ceva, desigur… Bravo persoanelor care spun adevarul, chiar daca adeptii Evolutionismului nu suporta asa ceva. Cred ca de fapt, in scoli ar trebui predate multe adevaruri, ascunse de manualele de istorie, de biologie etc. Inca o data felicitari persoanelor care au avut curajul sa demaste manipularea colectiva in care ne aflam.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Tendințe