Bucovina Profundă

16 iunie 2013

Parintele Justin a plecat !

Filed under: Parintele Iustin — Mircea Puşcaşu @ 23:55

Parintele Justin a plecat !

Noule Mare Cuvios Mărturisitor, Părintele nostru Justin, roagă pe Hristos, Dumnezeul nostru, să miluiască Neamul acesta şi întreaga Creştinătate!

pr justin p + atitudiniAstazi, duminică, 16 iunie 2013 , la ora 22:40, ora României, după o suferinţă de mai multe săptămîni şi după un chin care s-a acutizat în ultimele ore, Părintele Justin Pârvu a încetat din viaţa aceasta trecătoare şi s-a mutat la cereştile cete, la Sfinţii Mucenici şi Mărturisitori pe care atît i-a iubit şi după care atît a jinduit.

De la sfîrşitul lunii Martie a.c. cancerul de stomac pe care îl purta în taină de cîţiva ani de zile a dezvoltat în metastază, care a adus cu sine complicaţiile medicale în urma cărora, după o suferinţă mucenicească pe deplin asumată şi conştientă, s-a mutat din lumea aceasta la o alta mai bună.  Să avem parte de rugăciunile sale!

sursa: petruvoda.ro

A plecat Parintele Justin !  S-a nascut in Imparatia Cerurilor un nou mare cuvios marturisitor din Neamul Românesc! Sa ne miluiasca Dumnezeu pentru rugaciunile Parintelui !

Rugaciune pentru cei adormiti

Pomeneste, Doamne, pe parintele nostru, arhimandritul Justin, care intru nadejdea invierii si a vietii celei ce va sa fie a adormit si intru dreapta credinta s-a savarsit.  Iarta-i lui toate gresalele pe care cu cuvantul sau cu lucrul sau cu gandul le-a savarsit. Aseaza-l pe el, Doamne, in locuri luminoase, in locuri cu verdeata, in locuri de odihna, de unde a fugit toata durerea, intristarea si suspinarea si unde cercetarea fetei Tale veseleste pe toti sfintii Tai cei din veac. Daruieste-i lui si noua imparatia Ta si impartasirea bunatatilor Tale celor negraite si vesnice si desfatarea vietii Tale celei nesfarsite si fericite. Ca Tu esti invierea si odihna adormitului robului Tau arhimandritul Justin, Hristoase, Dumnezeul nostru, si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Preasfantului si Bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Cu sfintii odihneste, Hristoase, sufletul adormitului robului Tau, unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit!

Reclame

Un comentariu »

  1. Reblogged this on albastru de….

    Apreciază

    Comentariu de gabrielamihaitadavid — 16 iunie 2013 @ 23:57 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un sit web WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: