Bucovina Profundă

22 august 2013

Noua Reeducare Mondială: Familia dăunează grav educaţiei (!?) – Cărţile pentru copii care infăţişează familiile tradiţionale ar trebui interzise, conform Comisiei pentru Drepturile Femeii şi Egalitatea de Gen

Noua Reeducare Mondială:

Familia dăunează grav educaţiei (!?)

Cărţile pentru copii care infăţişează familiile tradiţionale ar trebui interzise, conform Comisiei pentru Drepturile Femeii şi Egalitatea de Gen

 

Acest triunghi de adevăruri​ imuabile​, ​tatăl, mama și copilul, nu poate fi distrus;​ în schimb, ​ ​civilizațiile care îl nesocotesc se distrug. 

G.K.Chesterton

 

img1-jpg1366643262
Cărțile care înfăţişează imaginea „tradițională” a familiei, cu mame ce se ocupă cu îngrijirea copiilor şi  taţi care merg la muncă, ar putea fi excluse din școli, conform unor propuneri de la Bruxelles.
Raportul Comisiei pentru Drepturile Femeii şi Egalitatea de Gen din cadrul Parlamentului European susține că „stereotipurile de gen” din școli influențează percepția modului în care băieții și fetele trebuie să se comporte și, deasemenea, dăunează oportunităților de carieră ale femeilor în viitor.

Criticii au afirmat că propunerile de modificare a „materialelor de studiu” ar însemna interzicerea literaturii tradiţionale.

Documentul, de asemenea, sugerează necesitatea existenţei unei legislații, la nivel UE, care să combată modul în care femeile sunt prezentate în cadrul publicităţii din timpul programelor pentru copii.
În raport se spune: “Copiii se confruntă cu stereotipuri de gen de la o vârstă fragedă prin intermediul serialelor, reclamelor, materialelor de studiu şi programelor educaţionale, fapt ce le influenţează percepţia despre modul în care personajele masculine şi feminine ar trebui să se comporte.”

„Prin urmare, ar trebui să fie introduse programe educaționale speciale și materiale de studiu în care bărbaţii şi femeile să nu mai aparăi în exemple de “roluri tradiţionale”, avându-l pe bărbat ca persoană care întreţine familia şi pe femeie ca pe cea care are grijă de copii.

Despre acest document, Marina Yannakoudakis, membră a Partidului Conservator din cadrul Parlamentului European, a declarat că este: “Un nonsens din punct de vedere politic”.
“Cărţile pentru copii sau programele tv, care îl portretizează pe bărbat ca pe cel care întreţine familia şi pe femeie ca pe cea care se îngrijeşte de familie, nu le fac rău copiilor, iar Uniunea Europeană nu ar trebui să nu se preocupe de aceste lucruri. Propunerile vor ajunge curând în Parlament şi sper ca şi restul colegilor să mi se alăture, votând împotriva acestor planuri absurde.”
Joseph Salerno, editor la Quaterly Journal of Austrian Economics, a declarat: “Aceşti oameni nu doar că îşi anunţă intenţiile de a ataca unitatea familiei dar şi pe acelea de a interzice prin forţă menţinerea sa. Seamănă puţin cu încercarea de a anula legea gravităţii”.
Deşi nu se aşteaptă ca recomandările raportului să fie prea curând transformate în legi, ele “ilustrează amplul întuneric din centrul experimentului Uniunii Europene, ce şterge orice urmă de decenţă umană, asemeni unei găuri negre care absoarbe căldura galaxiei.”, adauga Salerno.
 Prelucrare după: dailymail.co şi pravoslavie.ru
Traducere: Diana Lois
 Puteţi citi în întregime textul raportului Comisiei pentru Drepturile Femeii şi Egalitatea de Gen aici.

Sursa: vremurivechisinoi.blogspot.ro

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un sit web WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: