Bucovina Profundă

13 iunie 2014

Infanticidofilul Julian Săvulescu devine Doctor Honoris Causa al Universitatii Bucuresti. Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă – Scrisoare deschisă către Universitatea Bucureşti

Filed under: Uncategorized — Mircea Puşcaşu @ 11:30

Infanticidofilul Julian Săvulescu a devenit Doctor Honoris Causa al Universitatii Bucuresti

Prof. Univ. Dr. Pavel Chirila:

Scrisoare deschisa catre Universitatea Bucuresti


Domnule Rector,

 

Recent, Universitatea pe care o conduceţi a acordat titlul de Doctor Honoris Causa lui Julian Săvulescu.

Pentru a cunoaşte mai bine opera premiatului Dumneavoastră, Vă ofer câteva citate:

„Cuplurile ar trebui să selecteze embrionii sau feţii… Mă concentrez asupra genelor inteligenţei şi a selectării în funcţie de sex” (Procreative beneficience: Why we should select the best children, J. Savulescu, Bioethics 2001, http://www.ncbi.nim.nih.gov/pubmed/12008767);

„Totuşi scopul publicaţiei Journal of Medical Ethics nu este să prezinte Adevărul sau să promoveze o vedere morală sau alta… Dacă avortul este permisibil, şi infanticidul ar trebui să fie” (http://blog.practicalethics.ox.ac.uk/2012/02/%80%9Cliberalsare-distgusting%E2%80%9D–in–defence–of–the-publication–of%E2%80%9cofter-birth-abortion%E2%80%9D);

„Convingerile religioase profesionale pot intra în conflict cu unele aspecte ale practicii medicale. Dar medicii nu pot face judecăţi morale pentru pacienţii lor” (J. Săvulescu, BMJ, 2, 2006);

,,Putem schimba din nou definiţia morţii […] mutând momentul un pic mai devreme în procesul de a muri” (J. Savulescu, Death Fiction and Taking Organs from the Living);

“Eugenia liberală este orientată înspre beneficiul oamenilor testaţi voluntar şi pentru a le permite să aibă copii sănătoşi” (J. Savulescu: Hotnews.ro: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7516983-profesorul-julian-savulescu-niciodata-istoria-lor-oamenii-nu-au-avut-astfel-putere.htm).

Desigur, aţi înţeles din aceste mici citate curajul lui Julian Săvulescu:

– eugenia liberală = beneficiul oamenilor;

– moartea trebuie mutată ,,un pic mai devreme” pentru a lua organele;

– ,,dacă avortul este permisibil, şi infanticidul ar trebui să fie”;

– ,,medicii nu pot face judecăţi morale pentru pacienţii lor”;

– ,,cuplurile ar trebui să selecteze embrionii sau feţii”.

Ca profesor universitar de bioetică, nu vreau să critic sau să comentez premierea. Este problema Universităţii Bucureşti. Ba mai mult, aşa vedem şi noi sistemul Dumneavoastră de valori.

Totuşi, Vă pun două întrebări Dumneavoastră şi confraţilor universitari care au propus şi aprobat premierea: 

1) Pot să înţeleg din această premiere că cei care l-au propus pentru Doctor Honoris Causa şi cei care l-au aprobat sunt în stare ei înşişi să-şi omoare copiii dacă legea le-ar permite?

2) Cum aţi reacţiona sau proceda dacă peste un număr de ani un alt bioetician ar propune legiferarea dreptului studenţilor de a-şi eutanasia profesorii pentru incompetenţă sau transplant de organe?

 

Cu iubire şi sinceritate

în Iisus Hristos – Dumnezeul creştinilor!

 

Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă

 

 

P. S. Vă rog transmiteţi premiatului Dumneavoastră să se bucure pentru faptul că mama Domniei sale nu a avut nici un motiv să-l ,,selecteze”, nici când a fost ,,embrion” şi nici când a fost ,,foetus”, şi să înţeleagă că viaţa este un dar de la Dumnezeul Unic al lui Israel, Cel slăvit împreună cu Fiul şi cu Sfântul Duh.

Sper să reacţioneze şi Facultatea de Teologie din Bucureşti, membră a Universităţii Bucureşti.

Foto eveniment:

 

Reclame

5 comentarii »

 1.   OFF TOPIC – 15 IUNIE 2014

  În conștiința națională a poporului român creștin ortodox, două mari personalități constituie placa turnantă a românismului.
  Una este SFÂNTUL ȘTEFAN CEL MARE. Cea de-a doua este MIHAI EMINESCU.
  Și ei vor rămâne în veci reprezentanții de frunte ai neamului nostru, oricât s-ar strădui cercurile oculte să-i marginalizeze în noile manuale de istorie, literatură și în mass media.
    DE CE NU AVEM VOIE SĂ ÎI DĂM UITĂRII? PENTRU CEEA CE AU LĂSAT ÎN URMA LOR. PENTRU JERTFA LOR TOTALĂ FAȚĂ DE NEAMUL ACESTA ROMÂNESC BINECUVÂNTAT DE DUMNEZEU…

  Apreciază

  Comentariu de Iacoboaie Radu — 15 iunie 2014 @ 20:20 | Răspunde

 2. OFF TOPIC

  ,,Dar un sclav pierde altceva decât un om liber. Când un om liber (sau bogat – n.a.) moare, își pierde plăcerea vieții. Un sclav (un sărac – n.a.) pierde durerea. Moartea este singura libertate pe care o cunoaște un sclav. Din această cauză nu se teme de moarte. Și din această cauză vom învinge. (chiar și după moarte – n.a.). (…) Poate că nu mai există pace pe lume pentru noi și pentru alții. Nu știu. Dar știu că, atât cât vom trăi, trebuie să rămânem credincioși scopurilor noastre (în cazul ortodocșilor – mântuirea – n.a.). Știu că suntem frați. Și mai știu că suntem liberi.”
    
     (din discursul lui Spartacus, din filmul cu același nume, 1956,
     interpretat de Kirk Douglas; min. 3:03 din partea a II-a și 39:27 ibidem)

  Apreciază

  Comentariu de Iacoboaie Radu — 16 iunie 2014 @ 00:42 | Răspunde

 3. OFF TOPIC IMPORTANT!

  ,,Talmudul hărăzeşte numai jidovilor întreg pământul, cu toate bunurile din lume. Dumnezeu a măsurat pământul şi a dat ovreilor pe goimi (adică pe cei ce nu sunt ovrei) cu toate avuturile lor [1]” .
  „Dumnezeu a dat iudeilor putere asupra averii şi a vieţii tuturor popoarelor[2].
  Israel este ca stăpâna casei, căreia bărbatul îi aduce bani. Într-adevăr, fără să îndure greutatea muncii, el trebuie să primească bani de la toate popoarele din lume”[3] .
  „Când va veni Mesia, ovreii se vor îmbogăţi enorm, pentru că toate TEZAURELE POPOARELOR VOR TRECE ÎN MÂINILE LOR”[4] . În consecinţă, Talmudul dă jidovilor dreptul de a fura pe goimi…”

  Acest text ar bine să îl conexăm cu ceea ce se spune în filmul PLANUL SUBJUGĂRII GLOBALE (STADIUL FINAL), găsit pe Youtube:

  ,,Prin crearea Statelor Unite ale Europei, țările membre își vor pierde suveranitatea și vor coborî la nivelul unor autorități locale. Țările lovite de criză vor ajunge sub controlul unui comisar UE și în custodia Comisiei Europene. BUGETELE NAȚIONALE VOR FI ELIMINATE, ȘI VENITURILE FISCALE VOR FI TRANSFERATE LA BRUXELLES. AICI SE VA DECIDE CINE ȘI CÂT SĂ PRIMEASCĂ DIN BUGETUL COMUN. Statele nu vor mai putea să-și finanțeze singure deficitul bugetar și vor fi obligate să contacteze Bruxelles-ul pentru a primi bani. VA FI O DICTATURĂ PROBABIL MAI DURĂ DECÂT ÎN FOSTA URSS. Se va spune că nu putem supraviețui decât împreună și pentru a salva euro (care de fapt nu este în pericol), toți trebuie să-și cedeze suveranitatea. ÎN CEL MULT 20 DE ANI, DUPĂ CE VA TRECE CRIZA, UE VA DEVENI UN MEGASTAT TOTALITAR, IAR UN GUVERN MONDIAL VA CONDUCE OFICIAL LUMEA. Politicienii, atât europeni, cât și americani, lucrează pentru unul și același grup de persoane: ILLUMINATI.”

  În acest film, se arată că Vaticanul propune o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ, o organizație politică mondială plecând de la ONU și instituirea unei BĂNCI CENTRALE PLANETARE.

  NOUA ORDINE MONDIALĂ presupune: un Guvern Mondial unic, o singură justiție, o singură cultură, O SINGURĂ RELIGIE, o singură monedă (,,bancor”).

  ILLUMINATI încorporează: Comisia Trilaterală, Grupul Bilderberg, Clubul de la Roma, Consiliul pentru Relații Externe, ORGANIZAȚIA NAȚIUNILOR UNITE.

  BANCA MONDIALĂ, FMI, BĂNCILE CENTRALE SUNT CONTROLATE DE ILLUMINATI!

  Apreciază

  Comentariu de Iacoboaie Radu — 16 iunie 2014 @ 01:30 | Răspunde

 4. Mulțumesc din suflet pentru postarea fratelui Apologeticum cu predica lui Danion Vasile. Mărturisesc că nu am reușit să ajung la parastasul sfântului Iustin Pârvu, dar am avut cel puțin mângâierea să ascult cuvântul de îmbărbătare și de învățătură al teologului Danion Vasile, rostit într-o predică pe 16 iunie 2014.

  Să ne rugăm sfântului Iustin și tuturor sfinților mucenici și mărturisitori din lagărele și închisorile comuniste, să ne întărească, să ne dea CURAJUL MĂRTURISIRII ADEVĂRULUI în lupta împotriva ereziilor, ecumenismului, cipurilor și altor lucrări demonice.

  Doamne miluiește-ne pe noi păcătoșii și nevrednicii!

  Apreciază

  Comentariu de Iacoboaie Radu — 16 iunie 2014 @ 20:29 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un sit web WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: