Bucovina Profundă

24 iulie 2014

Activitatea Rotary și poziția Bisericii Ortodoxe Elene față de aceasta de Arhimandritul Haralambos Vasilopulos

Activitatea  Rotary și poziția Bisericii Ortodoxe Elene față de aceasta

de Arhimandritul Haralambos Vasilopulos

<<Rotary este antecamera masoneriei, fiind condusă de aceleaşi puteri malefice ca şi ea. Oriunde te-ai duce în ţară Rotary se găseşte în mâinile lojii masonice. Conducătorii şi membrii ei de încredere sunt masoni. Rotary sprijină mult organizaţia cercetaşilor (vezi Wikipedia  ), care este curat masonică. Profesorul Universitar Ioan Karmiris a adeverit, în cadrul întrunirii marii adunări eparhiale din 26 02 1970 faptul că «Cercetaşii sunt antecamera masoneriei». În Ortodoxos Typos diniunie 1966 este publicat un articol edificator, ce a fost trimis din spatele cortinei de fier şi în care printre altele se spune că CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR (C.M.B.) este un tentacul al masoneriei. Redăm mai jos cele scrise acolo: «Nu este Geneva locul unde s-a înfiinţat în 1927 C.M.B., organism internaţional care nu este altceva decât un tentacul al masoneriei libere, precum YMCA, Rotary, Cercetaşii? Ea a înfiinţat numai în SUA din proprie iniţiativă 2000 de unităţi de cercetaşi, cheltuind 3 mil. de dolari. Rotary a venit în Grecia în 1928 din iniţiativa masoneriei.»…

***

Din analiza mişcării ecumenice constatăm că ecumenismul nu promovează acel creştinism predat nouă de Domnul şi Apostoli, ci dimpotrivă cultivă o teorie lumească a unui pseudocreştinism. Această teorie s-a născut şi a crescut la sânul masoneriei, teozofiei, YMCA, cercetaşilor, clubului Rotary şi a altor organizaţii similare, fără ca să fie preocupată în vreun fel de Adevăr, dogmă sau mântuirea omului.

Va afla, de asemenea, că „Rotary”, care organizează mesele comune în cinstea Patriarhului Ecumenic Athenagoras, nu este o asociaţie nevinovată, ci calul troian al masoneriei şi o organizaţie filo-sionistă. Şi iată dovezile: Diferite „Biserici” şi statul german au declarat oficial că „Leshi Rotarysmus” este o organizaţie antihristică, masonică şi filo-sionistă, ce urmăreşte punerea în aplicare a planurilor puterilor oculte*.

Constituţia” sau regulamentul intern al „Rotary”-ului ne spune fără ocolişuri şi în manieră masonică, faptul că „ideile asociaţiei Rotary se află în armonie totală cu toate religiile pământului..”, (ecumenista şi masonica MPA cu toată „măreţia” ei; Cine se poate îndoi?)

Rugăciunea” celor de la „Rotary” este şi ea după tiparul masonic, deoarece nu este pomenit nicăieri numele lui Hristos!!

Diferite Imnuri ale celor de la „Rotary” menţionează fără înconjur că toţi membrii organizaţiei sunt mândri „fiindcă sunt ostaşi ai «Rotary»-ului”! Noi însă, care în clipa Botezului suntem unşi cu ulei sfinţit, precum luptătorii din vechime din luptele greco-romane înainte de a intra în arenă, şi am devenit din acel moment ostaşi ai lui Hristos, avem una şi singura mândrie că suntem luptători şi ostaşi ai Lui! Ca atare, cum este posibil ca grecii creştin-ortodocşi să se mândrească astăzi ostentativ că sunt „ostaşi ai Rotary-ului”, în timp ce astfel neagă că sunt ostaşi ai lui Hristos, Care „a ieşit ca un biruitor, ca să biruiască”? Pentru ei suntem în mare mâhnire şi pe ei încercăm să-i izbăvim din „roţile dinţate” ale acestei enorme maşinării satanice.

Ierarhia Bisericii Greciei a adoptat în 1958 următoarea poziţie faţă de „Rotary”: „Se ordonă neparticiparea clericilor la discursurile şi mesele comune ale rotaryanilor până când aceştia nu îşi reevaluează atitudinea lor faţă de Biserică, adică până când se dovedesc a fi credincioşi fii ai ei”. Nu ştim dacă suntem informaţi îndeajuns despre acest lucru, dar în orice caz trebuie să reliefăm că o atare „reevaluare” n-a avut loc până astăzi.  Şi o ultimă dovadă de nezdruncinat: cine direcţionează şi pun în mişcare în toată lumea roţile dinţate ale rotaryanilor, a căror emblemă aţi văzut-o? Este ştiut pretutindeni că componenţa de bază în conducerea „Rotary”-ului este formată în proporţie de 70 până la 99% din masoni. Fireşte, Grecia n-a putut face excepţie…

( Ecumenismul Fără Mască, pp.37,91,167,168 http://www.scribd.com/doc/109996548/Ecumenismul-Fara-Masca )

* Vezi: a) cartea de dezvăluiri al lui Michael Bares cu titlul Rotarismus, ediția Tallin, Estonia 1939 și b) periodicul Vechi, septembrie 1937, Praga

sursa: Graiul Ortodox

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un sit web WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: