Bucovina Profundă

15 septembrie 2014

Statul iti poate lua copiii daca li se pare ca esti „suspect”?

Filed under: articol,atitudine,dictatura,mass-media — Mircea Puşcaşu @ 22:08

Statul iti poate lua copiii daca li se pare ca esti „suspect”?

Se întâmplă în România: Bazându-se pe “suspiciune” un angajat al statului a decis să ia copiii unei familii şi să-i trimită în plasament. Acesta admite că “NU SUNT DOVEZI”! – VIDEO

Cazul familiei Mihai, din judeţul Vaslui,  relatat de ActiveNews în luna august, a revenit în atenţia opiniei publice după ce Televiziunea Română a realizat un reportaj şi o dezbatere pe această temă. Practic, doi copii riscă să fie smulşi din familie de către autorităţi din cauza unor acuzaţii care nu au fost nicicum dovedite.

Reportajul a scos la iveală nişte amănunte absolut şocante, pentru secolul XXI. Astfel, psihologul trimis de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui să evalueze familia, a afirmat cu seninătate că “nu sunt dovezi” pentru a demonstra că cele scrise în raport sunt adevărate şi că practic se bazează pe “suspiciune”.

Afirmaţia lor că fiind specialişti, psihologi, nu au nevoie de dovezi mi se pare totalitarism. Adică, dacă un psiholog afirmă ceva, nu trebuie să demonstreze? Este o aberaţie. Dacă un psiholog se supără pe cineva, de exemplu… este infailibil?”, a afirmat tatăl copiilor, Andrei Mihai.

“Familia este cel mai favorabil spaţiu pentru dezvoltarea copiilor, arată toate studiile din secolul XX, încoace. Iată însă că există şi acest caz, în care printr-un proces stalinist, fără să se ceară prezenţa părinţilor, nişte instituţii ale statului hotărăsc că aceştia trebuie să-şi părăsească copiii şi să fie daţi în plasament. Nu-mi dau seama cum în România zilelor noastre, o familie nu poate să-şi găsească apărarea la nicio instituţie a statului pentru a-i fi apărate drepturile“, a afirmat bioeticianul Virgiliu Gheorghe, vicepreşedintele Institutului de Cercetări Psihosociale şi Bioetică, la TVR.

Sa ne rugam pentru familia Mihai: Andrei, Andreea si copiii!

sursa: activenews.ro

Reclame

2 comentarii »

 1. pana la urma, tatal a incercat sau nu sa se sinucida in iunie? Exista dovada la politie ca apoi a facut scandal la Casa de pensii?
  Au facut teste de droguri? Spune ca a incetat de 2 ani, dar copilul mare arata ca e mai mare de 2ani…
  Inteleg ca e sub medicamentatie f. puternica, cu efecte suicidare. Este in regula sa avem medicamente din astea in casa, cu copii?

  Ce inteleg e ca doar ca tatal nu este apt sa fie parinte. Dar mama cu un minim de suport, este in continuare capabila: mai sanatos mi se pare internarea tatalui in episoadele depresive.
  Si daca au atatea probleme cu tatal lui ce e sef la Casa de Pensii, exista alte orase/ sate in tara, unde poate sa taie influenta maligna parinteasca si sa inceapa o viata pe relatii sanatoase.

  Apreciază

  Comentariu de arakelian — 16 septembrie 2014 @ 11:05 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un sit web WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: