Mesaj al Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie – filiala Suceava

Şi noi, ca şi dumneavoastră, ne dorim ce este mai bun pentru educaţia copiilor noştri.

Şi noi, ca şi dumneavoastră, ştim că educaţia fără componenta spirituală nu poate forma caractere şi identităţi puternice.

Şi noi, ca şi dumneavoastră, suntem convinşi că unele aspecte, care ţin de predarea religiei în şcoală sunt perfectibile şi merită să luptăm împreună pentru aceasta.

Semnând acum, în al doisprezecelea ceas, pentru ora de religie ne asigurăm că nu aruncăm ”apa din albie cu tot cu copil”.

Ora de religie nu este doar a noastră sau doar a copiilor noştri, ci şi a generaţiilor viitoare. Prin urmare, decizia de a o păstra în şcoală înseamnă a spune “DA” unei educaţii complete, la standarde comparabile cu cele din Germania, Austria, Finlanda şi alte ţări europene.

Pe 6 martie 2015 se împlinesc 70 de ani de la instaurarea brutală a comunismului în România, cu sprijinul tancurilor sovietice. A fost începutul unei perioade de mari suferinţe şi de prigonire a religiei, inclusiv alungarea ei din şcoală şi din spaţiul public. Punerea din nou sub semnul întrebării a orei de religie, indiferent sub ce formă, ne îngrijorează şi nu ne poate lăsa indiferenţi.

Ne amintim că studierea religiei a fost reintrodusă în programa şcolară prin Jertfa tinerilor din 1989.

Acum depinde doar de SEMNĂTURA NOASTRĂ!

Valeriu Gavrilovici, medic, preşedinte;

Corina Georgeta Istrătoaie, inginer, vicepreşedinte;

Mihaela Mihordea, medic, vicepreşedinte;

Elena Simona Spătaru, avocat, vicepreşedinte;

Bogdan-Haralambie Curalariu, asistent social, secretar;

Adriana Kurtoglu, economist, cenzor

3 răspunsuri la „Mesaj al Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie – filiala Suceava”

  1. DOUĂ COMENTARII IMPORTANTE PE TEMA STUDIULUI RELIGIEI ÎN ȘCOALĂ:

    1. Eusebiu, 04 Mar 20:13 (comentariu pe site-ul realitatea.net la art. Cine nu vrea Religia materie obligatorie în școli? )

    Studiul unei religii nu se confundă cu practicarea ei. Predarea unei religii în școală, indiferent de forma sa confesională nu este același lucru cu învățământul confesional. Studierea propriei religii în școală nu este discriminare de niciun fel. Disciplina religie are în componenta sa și capitole de istorie a religiilor, de prezentare a tradițiilor românești religioase, precum și prezentarea celorlalte mari confesiuni de la noi din țară.
    Cei ce militează împotriva studiului religiei se dovedesc intoleranți în ateismul lor. Partidul Comunist din România învăța că religia e o chestiune ridicolă și trebuie manifestată doar acasă. Comunismul nu a murit, s-a deghizat sub masca liber-cugetătorilor ca Remus Cernea și Prof. Moise și alții care acum fac aceeași lucrare.

    Sub masca libertății îngrădesc dreptul câștigat la revoluție de a vorbi liber despre Dumnezeu și de a studia o religie sau confesiune în școală. Primul liber-cugetător al țării este mândru de voi! Restul românilor vă atrag atenția că e rușinos ceea ce faceți.

    2. nae, 02 Mar 07:56

    Statul trebuie să ţină cont de voinţa majorităţii, şi nu să execute ordinele unor O.N.G.-uri, care plâng cu lacrimi de crocodil de mila copiilor nostri, care ar fi îndoctrinaţi prin ora de religie, şi în fond nu urmăresc decât pervertirea lor prin introducerea orelor de educaţie sexuală, fără ca noi părinţii să îi putem retrage.

    Dacă noi părinţii nu spunem nu acestor ONG, de fapt organizaţii ale aşa ziselor ,,minorităţi sexuale”, o să ajungem ca în Germania, unde părinţii care nu-şi lasă copiii la orele de educaţie sexuală sunt privaţi de libertate. Şcoala trebuie să educe, nu să pervertească. De aceea trebuie să spunem – Da religiei în şcoli. Nu educaţiei sexuale!

    Rog respectuos pe domnii Cernea şi Moise, şi toate ONG-urile a căror portavoce sunt cei doi să ne lase copiii în pace.

    Citește mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cine-nu-vrea-religia-materie-obligatorie-in-coli-la-jocuri-de-putere-ora-22-00_1642875.html#ixzz3Tap0wclD
    Follow us: @realitatea on Twitter

    Apreciază

  2. Doamne ajuta!

    O remarca de facut la acest subiect: aceste ONG-uri care promoveaza valori deviante de la firescul omului, sunt finantate cras din bani publici europeni, asadar ar fi interesant de aflat daca undeva cineva se sesizeza de destinatia acestor fonduri.

    Sunt convins ca marea majoritate a europenilor nu ar fi de accord cu sprijinirea acestor ONG-uri, aparute ca din neant, cu membrii care au o identitate care poate fi pusa sub semnul intrebarii, mereu activi in a promova idei care nu le apartin, ci le sunt implementate de cei ce vor nimic altceva decat sa transforme orice e NU, in DA.

    Cu mult respect, pentru toti parinti firesti care isi doresc copii firesti

    Apreciază

  3. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/03/07/Pe 27 februarie 2015 a avut loc premiera filmului DE CE EU?, în regia lui Tudor Giurgiu, inspirat din cazul tragic al ,,sinuciderii” procurorului Cristian Panait de la Parchetul General. CÂND VA FI REDESCHIS DOSARUL ASASINĂRII SALE?/

    Apreciază

Lasă un comentariu

Tendințe