Neamul, ultima baricadă identitară

Tehnici de genocid sufletesc

Text scris in anii 30, valabil si azi, asasinii fiind urmaşii aceeaşi tradiţii

CZC - VOR INCERCA SA RUPA

Insemnările unui mare luptător român:

1.) Vor căuta să rupă legăturile sufleteşti ale neamului cu cerul şi cu pământul. Pentru ruperea legăturilor cu cerul, vor întrebuinţa împrăştierea, pe scară întinsă, a teoriilor ateiste, pentru a face din poporul român, sau măcar numai din conducătorii lui, un popor despărţit de Dumnezeu; despărţit de Dumnezeu şi de morţii lui, pentru a-l omorî, nu cu sabia, ci tăindu-i rădăcinile de viaţă spirituală. Pentru ruperea legăturilor cu pământul, izvorul material de existenţă al unui neam, vor ataca naţionalismul ca o idee învechită şi tot ce se leagă de ideea de patrie şi pământ, pentru ca să rupă firul iubirii care uneşte poporul român de brazda lui.

2.) Pentru ca acestea să reuşească, vor căuta să pună mâna pe presă.

3.) Vor întrebuinţa orice prilej, pentru ca în tabăra poporului român să fie dezbinare, neînţelegeri şi ceartă şi, dacă e posibil, chiar îl vor împărţi în mai multe tabere, care să se lupte între ele.

4.) Vor căuta să acapareze cât mai mult din mijloacele de existenţă ale românilor.

5.) Îi vor îndemna sistematic pe calea desfrâului, nimicindu-le familia şi puterea morală.

6.) Îi vor otrăvi şi ameţi cu tot felul de băuturi şi otrăvuri… Oricine va voi să omoare şi să cucerească un neam va putea să o facă întrebuinţând acest sistem: ruperea legăturilor lui cu cerul şi cu pământul, introducerea certurilor şi luptelor fratricide, introducerea imoralităţii şi a desfrâului, constrângerea materială prin limitarea la maximum a mijloacelor de subzistenţă, otrăvire fizică, beţie. Toate acestea nimicesc o naţie mai rău decât dacă ai bate-o cu mii de tunuri sau cu mii de aeroplane.

+++

Poporul nu se conduce după voinţa lui: democraţia. Nici după voinţa unei persoane: dictatura. Ci după legi. Nu e vorba de legile făcute de oameni. Sunt norme, legi naturale de viaţă şi norme, legi naturale de moarte. Legile vieţii şi legile morţii. O naţiune merge la viaţă sau la moarte după cum respectă pe una sau pe alta din aceste legi.

Corneliu Codreanu

4 răspunsuri la „Neamul, ultima baricadă identitară. Tehnici de genocid sufletesc”

  1. […] 24 iunie 1927: Corneliu Codreanu înființează Mișcarea Legionară. Un studiu al istoricului Ioan ScurtuNeamul, ultima baricadă identitară. Tehnici de genocid sufletesc […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Tendințe