AUTISMUL – o boală nouă, postvaccinală

Primele  victime ale atacului  Medicinii asupra creierului ( prin intermediul vaccinurilor) au fost copiii americani.” Într-un  articol din anul 1946, descria  Leo Kanner –  medic  psihiatru cu renume mondial – nu mai puţin de 11 cazuri a unei boli noi apărute în rândul copiilor şi tinerilor pe care a descris-o sub forma unor “tulburări autistice ale relaţiilor afective.”  El nota:” Simptomele  diferă  radical de oricare alte simptome cunoscute până la ora actuală.” ( Kanner, Leo, 1942/1943, 250).

După primele articole scrise de Leo Kanner, mai mulţi cercetători au căutat studii şi cazuri care să ateste  existenţa autismului în trecut, dar ei nu au  găsit  astfel de date, boala fiind cu adevărat necunoscută. Înainte de 1943 s-au găsit doar câteva cazuri. În 1958, Kanner număra 150 de cazuri. În anii ’50-’60 se  observă însă o creştere spectaculoasă a cazurilor de autism la copii. Psihiatrii renumiţi precum Goodwins scriau:”Autismul la copii era o raritate în spitalele de psihiatrie infantilă înainte de anul 1964. “ În perioada“  1952-1964, ei au relatat de existenţa a doar 6 cazuri. De aceea nu erau deloc pregatiţi când  la un moment dat au apărut un număr de 65 de cazuri. Această explozie de cazuri de autism se corela cu perioada în care a început noul program de vaccinare la sugarii din SUA.( Goodwin,, M.S. and T.C., 1969, 558 ).

Acelaşi paralelism între debutul autismului şi noul program de vaccinare se poate observa şi în alte ţări. În Japonia, primul copil autist s-a născut în 1945. Una din condiţiile obligatorii impusă Japoniei de către americani care tocmai ocupaseră ţara, era un program obligator de vaccinare împotriva tusei convulsive. În Franţa, Chile, Austria, Olanda şi Scandinavia primele cazuri de autism apar la începutul anilor’50. Tot în acest timp s-a introdus pentru prima dată vaccinul pertussis ( împotriva tusei convulsive). În Anglia, campania de vaccinare împotriva tusei convulsive a debutat doar la sfârşitul anilor ’50. Când în 1962 se formează în Londra prima Asociaţie a părinţilor cu copii cu autism, se constată că aproape toţi s-au născut în perioada când s-a început această vaccinare, doar câţiva se născuseră la începutul anilor ’50. ( Everard, M.P., 1973, 278). În Anglia numărul copiilor autişti este mult mai mic ca cel din SUA, probabil datorită faptului că vaccinul pertussis nu este obligator, ci voluntar, fiind regiuni unde se vaccinează doar 30% din copii. (Coulter, H. and Fisher, B., 1985, 200-204, 235).

Cine au fost primii copii vaccinaţi ? Primele cazuri de autism au apărut la copiii din familii înstărite, dar mai ales de intelectuali, părinţii fiind adeseori medici, avocaţi, profesori, etc. Deci primele victim nu au fost copiii muncitorilor sau a oamenilor săraci, ci copiii oamenilor cu studii superioare, cu mame exagerat de grijulii pentru care nici un sacrificiu nu era prea mare, având în vedere că acest vaccin era şi foarte scump…Kanner ne relatează: “Până acum nu avem nici un caz de autism la copii a cărui părinţi să nu fie inteligenţi”. Din primele 100 de cazuri de copii cu autism, 87 din taţi  şi 49 din mame aveau studii superioare, restul având cel puţin un colegiu. ( Harris L. Coulter, 2004, (5): 71 ). Și alte studii arată că toţi copiii autişti provin din familii cu un statut aparte în ce priveşte inteligenţa şi personalitatea părinţilor. Acest lucru era cu totul ieşit din comun având în vedere că în cazul celorlaţi copii cu alte afecţiuni psihice, doar un procent mic, de 19 % din părinţi, absolviseră facultatea. ( Coleman, Mary, ed., 1976, 12). Aşa se explică de ce în primul deceniu vedem o răspândire inegală a autismului  între copii. Dar după extinderea unui program obligator de vaccinare  în aproape toate ţările, au beneficiat copiii din toate categoriile sociale de trivaccinul antidiftero-tetano-pertussis (DTP). Din acest moment autismul se va răspândi în mod egal la copii iar cercetătorii au considerat  din acest motiv ( în mod greşit desigur), că primele statistici ar fi fost false! Astăzi putem compara evoluţia  autismului cu cea a unui arbore bolnav. Din primele ramuri, respectiv cele 11 cazuri descrise de Kanner în 1943, au crescut alte 200.000 doar în SUA. (p.73, ibidem).

Manifestările clinice ale autismului. Cazuri concrete.

a.) Înstrăinarea de sine şi de lume. Denumirea autismului vine din grecescul “autos” care înseamnă “propriu” sau “eu însumi”. Kanner descrie această înstrăinare ca  fiind  “incapacitatea copilului de a avea relaţii normale cu oamenii încă de la naştere…Chiar de la început vedem o înstrăinare extremă…” ( Kanner, Leo, 1942/1943, 250). Aceşti copii trăiesc în lumea lor şi nu lasă pe nimeni să se aproprie de ei. Sunt “absenţi” şi nu pot zâmbi . Nu le place nici o atingere, uneori nici de la părinţii lor, iar faţă de străini se poartă cu nervozitate şi ură. Ei suferă de acest “sindrom afectiv disproporţionat”. ( Eisenberg, Leon, 1956, 609-611).

Caz concret : Jerry Goldsmith, un băiat de 18 ani, cu autism, este descris în felul următor:” El funcţionează a o masină, fără sentimente şi se raportează la lumea din jur doar cu mintea ( intelectul)….La 14 ani, fiind plecat cu părinţii într-o excursie în Mexic, nesuportând la un moment dat mirosurile dintr-o piaţă, a dispărut pur şi simplu şi a mers pe jos cei 16 km până la Motel, fără ca să spună ceva părinţilor…”(Harris L. Coulter,2004, (5):23).

b.) Egoismul. Copilul autist se identifică cu lumea întreagă. El crede că doar el există pe lume. Nu realizează că are şi semeni şi crede că totul se învârte doar în jurul lui. Se vede ca fiind singurul şi cel mai important “obiect” din lume şi îl intereseaza doar ce efect pot avea asupra lui situaţiile, obiectele din jur, etc.

Caz concret: Ronald, cu o formă moderată de autism, ne relatează:” nu am ştiut până la vârsta de 7 ani că există oameni pe lume. Dar chiar şi acum trebuie să îmi aduc uneori aminte că mai există şi oameni pe lumea asta. “ I se întâmplă acest lucru mai ales când este într-o relaţie cu oamenii. Spre exemplu: se retrage brusc şi pleacă în mijlocul unei conversaţii ca şi când acel o ar fi murit brusc. ( Cohen, Donald J., 1980, 388).

c.) Frica. Acest sentiment de teamă se vede pe faţa lor care exprimă permanent acest sentiment. Cauza poate fi faptul că le este mereu teamă să nu intervină în lumea lor cineva “de afară”. ( Kanner, Leo, 1944, 217).

Boli neurologice care însoţesc autismul. Se ştie că autismul este însoţit adeseori şi de alte tulburări neurologice precum  retard mental,  epilepsie, paralizii. Un procent de  20-30% dintre copiii cu autism suferă de convulsii, spasmul sugarului, epilepsie formă minoră ( petit mal) sau majoră ( grand mal), pierderi scurte ale cunoştinţei, etc. (Wolf, L. and Goldberg, B. , 1986).

Dr.Christa Todea-Gross

Cluj-Napoca, 12.10.2010

27 de răspunsuri la „AUTISMUL – o boală nouă, postvaccinală”

  1. […] Bucovina Profunda: AUTISMUL – o boală nouă, postvaccinală […]

    Apreciază

  2. Tulburatoare cazuri… m-a socat(((

    Apreciază

  3. Lista simptomelor este muuuuult mai lunga si tulburatoare:insomnii(copii care dorm doar 4 ore din 24),refuzul alimentatiei,(exista copii hraniti exclusiv prin perfuzii),o agitatie continua,pe care copilul nu si-o poate stapani desi doreste,autoagresivitate in marea majoritate a cazurilor(sunt copii care poarta casti de protectie pt a nu-si zdrobi capetele),puternice infectii gastro-intestinale,si multe,multe altele.SOCANT insa este faptul ca,in momentul in care sfatuiesti pe cineva sa refuze vaccinarile,aratandu-i la ce se poate ajunge,nu crede si te ia drept paranoic.Iar faptul ca tu ti-ai facut datoria informand simti ca nu e suficient.

    Apreciază

    1. Adriana, exista si cazuri in care parintii isi doresc sa poata refuza aceste vaccinari (a fost cazul meu la al doilea copil) si medicul mi-a spus ca nu se poate sa nu fie vaccinat (nu mi-l vor primi la gradinita, apoi vor fi probleme la scoala) si am rugat-o eventual sa considere ca mi l-au vaccinat si sa noteze doar (daca e asa important) ca mi l-au vaccinat! Si atunci tot nu se poate am primit drept raspuns! Ce se poate face in astfel de cazuri?

      Apreciază

  4. Aţi citit vreodată un prospect de paracetamol să vedeţi la ce riscuri vă supuneţi? Nu o să mai folosiţi paracetamolul deacum că există un risc minim de a vă distruge ficatul?

    ŞOCANTĂ prostia de pe acest blog.

    Apreciază

  5. @ carrier

    Nice to see you are following me! 🙂

    Stiati ca incidenta autismului in SUA era la sfarsitul anilor 80 de 1 la 100.000 de copii, iar dupa cresterea numarului de vaccinuri „obligatorii” de la 12 la 32(!), in 2008 incidenta era de 1 la 94 de copii?
    Studiile atesta cauzalitatea directa a vaccinurilor fata de autism. Vezi si studiile citate mai sus.
    Incidenta a crescut de peste 1000(!) de ori dupa introducera noilor vaccinuri, si noi comparam asta cu efectul hepatotoxic al Paracetamolului?

    Imi plac oamenii care gandesc si pun intrebari atunci cand nu inteleg !
    Tinem legatura. 🙂

    Apreciază

  6. @ carrie
    Din cate stiu esti DJ in cluburile din Cluj.
    Autoarea articolului de mai sus, Doamna Dr. Christa Todea-Gross este tot din Cluj si cred ca o poti gasi si intreba direct despre alte nelamuriri ale tale in ce priveste vaccinurile, pentru ca dumneaei este una din cele mai bune specialiste in domeniu din tara.
    Fara suparare!

    Apreciază

  7. Mircea, prefer să-mi iau informaţia asta de la un specialist în imunologie decât de la un medic generalist.

    Apreciază

  8. @carrie
    Doamna Dr. Christa este medic primar specializata in pediatrie, cu multe articole publicate, foarte avizata in vaccinuri si efectele lor in special asupra copiilor(pediatru fiind ea).

    Apreciază

  9. Dragii mei parinti,

    va multumesc pentru aricolele trimise dar citeodata trebuie „sa-mi dau si eu mustarul“ cum zice neamtul. Departe de a fi doctor in virusologie ca Dr. Simu ma mi-am dat seama ca uneori multi se folosesc de titlu ca sa spuna ineptii. Si cind aceste ineptii sint amestecate cu adevarul si sutinute de un titlu de medic trec f. usor ca adevaruri. Ma gindesc ca si diavolul in problemele duhovnicesti nu face altfel.

    Nu o sa ma refer la tot articolul pentru ca eu sint doar un medic veterinar nepractican, ci ma voi referii la partea cu hepatitele in care fara sa am diploma si fara a dorii sa ma laud, am adesesea cunostinte practice mai mari decit profesori in hepatologie (lucru pe care-l pot sustine cu martori) chiar din Germania.

    Iata pasajul cu pricina:

    Ce ne puteţi spune despre unele vaccinuri la copii?

    În cazul vaccinului împotriva hepatitei B ar trebui să se ţină seama de indicaţii şi contraindicaţii. La un copil care nu are o problemă de sănătate şi nu necesită medicamente parenterale, adică injectabile, sau operaţii repetate, transfuzii de sânge, riscul să facă acest tip de hepatită este aproape zero. Ar putea să se infecteze dacă-şi face gaură în ureche sau la stomatolog. Dar şi acolo, dacă alegi bine stomatologul, riscul este aproape zero, pentru că hepatitele virale de tip B şi C, cele care presupun riscuri de cronicizare, nu se transmit decât prin contactul direct cu sânge, materii infectate sau prin contact sexual. La un copil care nu are probleme de sănătate – şi sunt copii care nu fac nicio injecţie până la 20 de ani – riscul de a se infecta cu virusul hepatitic B este nul. Pentru hepatită C nu există un vaccin. Şi atunci indicaţia de a face acel vaccin este: de ce să-l faci, dacă nu faci boala respectivă? În schimb, sunt oameni cu riscuri mai mari, cei care necesită tratamente repetate, operaţii repetate, pentru diverse afecţiuni, şi atunci, desigur, pui problema utilităţii vaccinului.

    Distinsul doctor face o gresala enorma amestecind cele doua tipuri de hepatita. Daca in cazul celei C este adevarat ce spune in cazul hepatitei B lucrurile stau cu totul altfel. Hepatita B spre deosebire de C se transmite prin toate secretiile (saliva,urina, sperma, lichid vaginal) si tot spre deosebire de hepatita C este f. infectioasa (mult mai infectioasa decit AIDS). De ce este atit de infectioasa? Pentru ca unul dintre factorii de infectie este viremia, aceasta viremie este adesea in hepatita c de citeve milioane in timp ce in B ea poate fi de sute de milioane. Asa ca o lucrare stomatologica nu prezinta doar riscurile unui pacient anterior tie care a singerat (avind hepatita C)si un medic care nu si-a facut datoria ci ajunge doar medicul delasator si saliva pacientului anterior cu virusi de hepatita B. Tare asi vrea sa stiu cum poti sa-ti alegi bine stomatologul si care este acel stomatlog in Romania!

    Marele noroc este ca hepatita B se vindeca spontan pina la 90% si doar 10% ramin nevindecati si nevindecabili (doar printr-o minune)iar din acestia majoritatea termina prin cancer hepatic, cancer care este provocat in 80% dintre cazuri de acest virus B.

    Ca sa recomani insa tineretului sa nu se mai vaccineze de hepatita B este insa o crima in conditiile imoralitatii actuale…dar poate asta e interesul!

    Cum poate fi riscul de infectie la un copil nul cind tot al 10-lea cu care se intilneste, da mina, se saruta, foloseste toileta samd este un bolnav de hepatita B?

    Sincer omul cred ca-i rau voitor si in spatele acestui articol sta o rea intentie, aceea intentie care a facut sa fie pina acum 420 de milioane de oameni infestati cu hepatita B in lume si 170 cu C! Aceea intentie care face ca nimeni sa nu ia nici o masura pina aceasta boala devine o pandemie in adevaratul sens al cuvintului.

    Nimeni nu contesta ca uneori se vaccineaza de dragul de a vaccina sau alteori (mai nou) de dragul imbogatirii dar de aici pina la extrema cealalta e cale lunga si e o cale criminala!

    Dragii mei parinti nu va faceti co-autori acestei crime.

    Cu dragoste

    Al dumneavoastra Marius

    Apreciază

  10. @ Marius daniel, din Ludwigsburg – Germania sau Livepool-UK

    1. Citeste orice manual de boli infectioase si vezi ca Hepatita B nu se transmite decat prin sange . Prin celelalte (saliva, urina, lichide genitale) se poate transmite doar daca acestea sunt contaminate cu sange.
    2. In Hepatita B viremia nu este in toate cazurile foarte mare, ci variaza de la 10 virioni pe ml de sange si poate ajunge la o suta de milioane pe ml de sange. Concentratia vironilor in alte lichide este mica si este considerata insuficienta pentru a produce imbolnavirea. (viremia se refera doar la concentratia de virioni din sange, care poate fi mare(sau nu), deci observatia pe care o faceti este eronata)
    3. TRansmiterea se face doar prin sange si sex, deci este inutila, redundanta si prosteasca recomandarea(chiar fortarea) de a vaccina bebelusii de o zi(!!!).
    4. Reactiile adverse ale vaccinului depasesc cu mult numarul imbolnavirilor cu Hepatita B, altfel spus riscurile depasesc beneficiile
    5. Imunitatea post-vaccinala scade drastic in cativa ani
    6. Daca riscurile vaccinului anti Hep.B ar fi de doar 1% tot nu mi-as expune copiii la asta. Cazul prezentat aici: iansvoice.org este suficient oricui sa inteleaga la ce isi expune copilul prin vaccin(Atentie, acel site contine imagini socante)

    Apreciază

  11. […] AUTISMUL – o boală nouă, postvaccinală […]

    Apreciază

  12. […] AUTISMUL – o boală nouă, postvaccinală […]

    Apreciază

  13. […] Legătura dintre autism şi vaccinul ROR – Dr. Christa Todea-Gross, 14 ian. 2011 […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Tendințe